Lélekbuborék

Habkönnyű rusztikus epertorta – Paleo

Ennek a tortának minden porcikája imádnivaló! Az eper nálunk családtag tavasszal, királynőként bánunk vele, megfürdetjük, törölgetjük, fényesítjük, és olyan élvezettel teljes ábrázattal harapunk bele minden szembe, hogy az már giccses lenne egy reklámfilmben is.   A torta alja puha piskóta eperlekvárral megkenve, tetejére pedig kókuszkrémből készült eperhab kerül, és persze rengeteg friss eper. Mondanám, hogy nehéz… Tovább »

Forró csokoládé – Paleo

Magam is az édesszájúak táborába tartozom, egy ilyen finomságra bármikor kapható vagyok. Ez a forrócsoki több funkciót is betölt, elkészítés után sűrű és krémes állagú ital, de néhány perc elteltével állás és hűlés közben elkezd pudinggá dermedni. Mohóságomnak köszönhetően a hűtőig még sosem jutott el, de érdemes kipróbálni hidegen is, mert a hozzávalókat tekintve bármikor bátran, lelkiismeretfurdalás nélkül… Tovább »

Zöldségtorta – Paleo

Ezt az igazán ízletes zöldségtortát Mezei Elmira: Paleolit receptek hétköznapokra című könyvében találtam, kicsit átalakítottam és mivel számos lehetőséget tartogat a zöldségekkel való kísérletezésre, hamarosan kipróbálok gombás, spenótos változatot is. Sokszor készítettem már, igazán jó alternatíva húsok mellé köretnek, de akár vacsorára önmagában is nagyszerű fogás. Hozzávalók: 35 dk cukkíni, 1 fej vöröshagyma, 3 szál újhagyma,… Tovább »

Citromtorta – bűntelen élvezet

Kevés hely van, ahol igazán ki tudok kapcsolódni, az egyik ilyen a konyha. Számomra a főzés messze túlmutat a táplálkozáson, művészet, kreatívitás, élvezet, harmónia, család és sok-sok szemet és orrot gyönyörködtető fogás. Ritkán használok receptet, szeretek alkotni, érzésre adni a hozzávalókat, kóstolni, szagolni és gondolkodni. Olyan ez, mint a fejben sakkozás. számtalan receptet pörgettem már… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!