Lélekbuborék

Zöldségtorta – Paleo

Ezt az igazán ízletes zöldségtortát Mezei Elmira: Paleolit receptek hétköznapokra című könyvében találtam, kicsit átalakítottam és mivel számos lehetőséget tartogat a zöldségekkel való kísérletezésre, hamarosan kipróbálok gombás, spenótos változatot is. Sokszor készítettem már, igazán jó alternatíva húsok mellé köretnek, de akár vacsorára önmagában is nagyszerű fogás.

2014-08-26 09.57.24

Hozzávalók:

35 dk cukkíni,

1 fej vöröshagyma,

3 szál újhagyma,

2 gerezd fokhagyma,

1 db piros kaliforniai paprika,

30 dkg sárgarápa finomra reszelve,

10 dkg bacon – kockára vágva, pirítva

2 + 3 db tojás

5 dkg őrölt szezámmag

10 dkg reszelt vörös cheddar sajt

A cukkínit uborkagyaluval vékony karikára reszelem. Kiolajozott (kókuszolaj) piteformába lerakom, egyenletesen elrendezem.  2 egész tojást 1 ek kókuszolajjal kikeverek és egyenletesen eloszlatom a cukkínin. A hagymát, az újhagymát a fokhagymát és az apró kockákra vágott paprikát libazsíron (vagy kókuszolajon) megfuttatom, de nem kell agyonfonnyasztani, mert utána még úgyis sokat sül. Ehhez hozzákeverem a finomra reszelt sárgarépát, összeforgatom. Beleforgatom a bacont (ízlés szerint lehet több, mint 10 dkg) és a reszelt sajtot, és megkóstolom, fűszerezem sóval, borssal. Majd amikor kicsit hűlt már, hozzákeverek 3 elhabart tojást és az őrölt szezámmagot. Ezt a keveréket egyenletesen eloszlatom a cukkínis alapon. 180 fokra előmelegített sütőben 45-50 percig sütöm, amíg szép aranybarnára pirul a teteje.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!